Рачун

Аутор: Јонас Карлсон

  • Наслов: Рачун
  • Аутор: Јонас Карлсон
  • Издавач: Лагуна
  • Жанр: Драма

„Спектакуларна прича! Драгуљ препун емоција, проницљивости и хумора.“ Livres Hebdo

Посао са непуним радним временом у видео-клубу, повремено друштво неколицине пријатеља и неамбициозна дневна рутина која се у највећем броју случајева завршава пицом и гледањем филма у једнособном стану у Стокхолму. Тако изгледа живот нашег јунака све док му не стигне мистериозни рачун. Према том рачуну од њега се захтева да плати астрономски износ од 5,7 милиона круна. То је цена свега што је доживео у животу, као и за сву срећу коју је икада упознао. Али како су овом човеку, скромном филмском залуђенику коме треба тако мало да буде задовољан, а притом нема великих снова нити очекивања, могли да зарачунају овако много? Да ли је у питању превара?

Минималистичан, надреалан и веома оригиналан, Рачун је драгуљ савремене књижевности који доводи у питање оно што називамо срећом, као и начин на који је меримо. Ова књига, испуњена заводљивим хумором и оштрим запажањима о лудостима нашег доба, уједно је и дирљива љубавна прича која ће променити начин на који посматрате свој живот.

„У Рачуну ћете пронаћи хумористични надреализам Амели Нотомб, наметљиву бирократију Џорџа Орвела и безнадежне судбине које су проживљавали Кафкини ликови. Много више од пуког памфлета о опседнутости новцем у нашем друштву, овај роман је и мудра прича о срећи.“ Gael

„Веома успео али и узнемирујуће прецизан портрет данашњег друштва. Притом нам доноси и право освежење.“ Ouest-France

„Бриљантна прича!“ Version Femina

Извор текста

Коментари читалаца