Да нам Златар остане златан

Библиотека „Јован Томић“ из Нове Вароши и ЕУ инфо центар Београд, расписују наградни литерарни и ликовни конкурс на тему „Да нам Златар остане златан“

У Србији се 11. априла обележава Дан заштите природе са циљем да упозори најширу јавност на значај очувања националне природне баштине. Заштита природе потребна је Србији више него икада. Није у питању само европски и светски стандард већ је то уједно и витални национални интерес. Циљ нам је да код ученика пробудимо свест о очувању природе, упознати их са проблемима са којима се суочавају екосистеми и начин на који се може побољшати стање животне средине.

Конкурс је отворен за ученике од 5. до 8. разреда основне школе од 11.априла и траје до 6.маја 2019. год.

Литерарни конкурс

Свој прозни или поетски састав ученик може донети у Библиотеку или послати на адресу Библиотека „Јован Томић“, Карађорђева 36, 31320 Нова Варош. Радове је могуће доставити и путем мејла bibliotekanv@gmail.com.

Ликовни конкурс

Примаће се радови на папиру рађени различитим техникама (оловка, темпера, гваш, акварел, пастел, туш, колаж, комбиноване технике на папиру).

Ученик може свој рад донети у Библиотеку или послати на адресу Библиотека „Јован Томић“, Карађорђева 36, 31320 Нова Варош.

Жири ће изабрати по један најбољи рад из области ликовног и литерарног стваралаштва. Најбољи аутори ће бити награђени таблетом а њихови радови представљени у Библиотеци „Јован Томић“, 9.маја. 2019.год.